fbpx
Produkty sattwiczne, wg ajurwedy to:
ananas, 
arbuz
bataty
borówki
brokuły
brukselki
brzoskwinia
buraki
cukier trzcinowy
cukinia
cykoria
daktyle suszone
daktyle świeże
dynia
fasola azuki
fasola czarna
fasola pintu
figi
ghee
gorczyca
granat
grapefruit
groszek
groszek zielony
gryka
jabłka
jagody
jam
jarmuż
jeżyny
jęczmień
jogurt, świeży
kalafior
kalarepa
kapusta
kapusta włoska
karczoch
kiełki alfa
kokos
kukurydza
limonka
maliny
mandarynki
mango, dojrzałe
marchew
migdały
morele
mung dal
ogórek
okra
orzechy brazylijskie
orzechy nerkowce
orzechy pecan
orzechy pinni
orzechy włoskie
papaja
pestki słonecznika
pietruszka
pomarańcz, słodki
owies
proso
pszenica
quinoa
rodzynki
ryż 
ryż basmati
rzepa
sałata
seler
sezam
soczewica brązowa
soja
soki owocowe
syrop klonowy
szparagi
szpinak
śliwki, suszone
śliwki, świeże
truskawki
winogrona
wiśnie
ziemniaki
żurawiny